نحوه صحیح نگهداری لباس در کمد
نحوه صحیح نگهداری لباس های تابستانی
با شروع فصل پاییز و زمستان، به سراغ لباس های مناسب این فصول می رویم و دیگر لباس های تابستانی به کارمان نمی آیند. لذا برای اینکه بتوانیم در تابستان آینده نیز به خوبی از آنها استفاده کنیم، نیاز به نگهداری درست دارند. چون اگر لباسی با توجه به نوع پارچه و رنگ آن دسته بندی و نگهداری شود، میتوان برای مدت طولانی از آن استفاده کرد. بر این اساس وقتی که بخواهیم در فصل تابستان آینده مجدد از آنها استفاده کنیم، به همان شکل باقی خواهند بود. همچنین در این خصوص نکاتی وجود دارد که باید به آنها توجه کنیم که عبارتند از:
شستن لباس های تابستانی
اولین و مهم ترین نکته این است که لباس های تابستانی که باید درآورده شوند را تمیز بشوییم. لباس ها با توجه به جنس پارچه شان باید با مواد شوینده مخصوص شسته شوند. اگر لباس ها بدون شست و شو پاک شوند، لکه های روی لباس ها دیگر پاک نمی گردند. چون به مدت طولانی نگهداری شده اند. در عین حال نگهداری لباس ها بدون شستن باعث ایجاد بوی بد هم میشود که این بوی بد به لباس های تمیز هم سرایت میکند و باعث بوی بد آنها نیز میگردد.
وسایل نگهداری لباس های تابستانی
وسایل نگهداری هم در نگهداری صحیح لباس ها اهمیت دارد. منتها قبل از هر چیز باید از جعبه های مقوایی برای نگهداری لباس خودداری کنید. آنها به لباس آسیب میرسانند. همچنین مواد پلاستیکی نیز توصیه نمی شود. بهترین وسیله برای نگهداری لباس های تابستانی، چمدان ها هستند. لباس های تابستانی را میتوان با قرار دادن مناسب در چمدان برای مدت طولانی ایمن نگه داشت.
مکان نگهداری لباس های تابستانی
مکان نگهداری لباس از جایگاه بسیار مهمی در نگهداری لباس های تابستانی برخوردار است. از جمله میتوان آنها را در جالباسی، کمد لباس یا اتاق های خالی نگهداری کرد. این مناطق مناسب ترین مکان برای نگهداری لباس هستند. مکان اهمیت دارد، زیرا زمانی که لباس ها در مکان های نامناسب نگهداری میشوند، مشکلات زیادی ایجاد میشود. مهمتر از همه جای نامناسب است که باعث میشود لباس ها مرطوب و خیس شوند. لذا لباس در اثر رطوبت بوی بد میگیرد وغیر قابل استفاده میشود. لذا برای نگهداری لباس های تابستانی میبایست مناطق عاری از رطوبت را ترجیح داد.
شرایط نگهداری لباس های تابستانی بر اساس جنس پارچه
جنس پارچه لباس نیز به ما می گوید که به چه شکلی از آن نگهداری کنیم. مثلا لباس های تابستانی از جنس پارچه های ساخته شده از ابریشم، پنبه، کتان و رنگ های روشن را نمیتوان در کیسه نگهداری کرد. زیرا این انواع پارچه و لباس های رنگ روشن در کیف ها زرد میشوند. این زردی ها در شستشوهای بعدی از بین نمی روند. برای چنین لباس هایی بهتر است آنها را در کاور خود نگهدارید. همچنین یک محصول محافظ باید در بسته، کیف یا چمدانی که لباس در آن نگهداری می شود قرار داده شود. از جمله نفتالین که یک ماده نگهدارنده سنتی برای دور نگه داشتن آفات پارچه است و ممکن است ترجیح داده شود.
یا اگر قرار است لباس های تابستانی روی چوب لباسی نگهداری شوند، از چوب لباسی های فلزی خودداری شود. چوب لباسی های فلزی میتوانند به لباس آسیب جدی وارد کنند. بنابراین آویزهای پارچه ای باید ترجیح داده شوند. همچنین لباس باید در یک چوب لباسی جداگانه قرار بگیرد. استثناء لباس های ژرسه نرم است که میتواند کشیده شود، بنابراین بهتر است آن را با لباس های یقه شل و تی شرت تا کنید. به علاوه لباس های گلدوزی، دارای بدلیجات یا سنگ ها را باید در کیف ها قرار دهید. همینطور توجه داشته باشید که لباس های روشن بهتر است در جعبه های تیره نگهداری شوند. لذا نگهداری آنها در جعبه های پارچه ای روشن ممکن است باعث زرد شدن آن شود.
نحوه صحیح نگهداری لباس های زمستانی
فصل تابستان که می رسد، لباس های گرم را کنار میگذاریم و به سراغ لباس های تابستانی میرویم. اما برای اینکه لباس های زمستانی ما تا فصول سرد سال بعد سالم و مرتب بماند، می بایست به یک سری از نکات توجه کنیم. اصولا لباس های زمستانی مستعد ابتلا به بید یا کپک هستند، زیرا نرم و به طور کلی پشمی هستند. لذا اولین کاری که باید بکنید تمیز کردن و شستشوی آنها است تا بوی بد و اگر لکی بر روی آنها هست از بین برود. همچنین توصیه می شود به نحوه تا کردن لباس های زمستانی توجه کنید تا فضای کمتری اشغال کنند. باید سعی کنید لباس های با پارچه های ظریف را آویزان کنید و پارچه هایی مانند شلوار جین را که فرسوده نمی شوند به صورت رول درآورید. همچنین ژاکت های پشمی را تا کنید.
معمولا لباس های زمستانی حجم زیادی دارند که همین باعث میشود تا فضای بیشتری را اشغال کنند. علاوه بر این آفات حریص کوچک مثل بیدها و پروانه ها نسبت به پشم و خز بی تفاوت نیستند. لذا کمد یا هرجایی که قرار است لباس های زمستانی را نگهداری کنید، ابتدا با مواد دافع آفات بشویید. می توانید کمی پوست درخت سرو را در آنجا قرار دهید. همچنین اسطوخودوس یا نعناع نیز برای دفع آفات بسیار مناسب هستند. همچنین نحوه صحیح نگهداری برخی از مهمترین لباس های زمستانی عبارتند از:
لباس های زمستانی خز
پس از اینکه کت خز یا کاپشن خز را تمیز کرده و شستشو داده و خشک کردید، از یک افت کش برای محافظت آن استفاده کنید. حالا آماده قرارگیری در کاور است. برای اینکار از یک کاور پارچه ای جمع و جور استفاده کنید. سپس آن را روی چوب لباسی آویزان نمایید. همچنین از کیسه های پلاستیکی برای بسته بندی لباس های خز استفاده نکنید. لباس ها باید نفس بکشند، در غیر اینصورت پس از نگهداری طولانی مدت و بدون هوا، خز بوی نامطبوع و کهنگی به خود می گیرد. کلاه های خز نیز توصیه می شود در جعبه های مقوایی یا کیسه های پارچه ای متراکم نگهداری شوند. ولی دقت کنید شکل خود را از دست ندهند. آنها را می توانید با کاغذ تمیز پر کنید یا روی قاب قرار دهید.
لباس های زمستانی چرمی
برای لباس های زمستانی چرمی نیز می توانید پس از خشکشویی، آنها را در کیسه ها یا کاورهای پارچه ای جمع و جور قرار دهید. همچنین استفاده از ماده ضد آفت توصیه می شود. به علاوه می توانید از نرم کننده چرم هم استفاده کنید. لباس های چرمی زمستانی اعم از کت چرمی یا کاپشن چرمی را می بایست در جالباسی کمد لباس آویزان کنید. منتها دقت کنید که بین آنها با لباس های دیگر، حداقل ۲ الی ۳ سانت فاصله باشد تا گردش هوای کافی برقرار شود.
لباس های زمستانی پشمی و بافتنی
حتی اگر بلوز و ژاکت های زمستانی را فقط یکی دوبار در زمستان پوشیده باشید، باز هم باید آنها را بشویید. اصولا اقلام پشمی را باید بشویید و سپس خشک کرده و قبل از بسته بندی با اسپری ضد آفت از آن محافظت کنید. ژاکت ها و بلوزهای پشمی و بافتنی را می توانید به صورت دسته ای تا کنید و در بسته بندی های پارچه ای یا پلاستیکی مخصوص قرار دهید. هنگام چیدن آنها می بایست سنگین ترین ها در زیر قرار گیرد و سبک ترین لباس های زمستانی پشمی و بافتنی در رو چیده شود. همچنین می توانید آنها را به صورت رولی در بیاورید که این باعث می شود چین و چروک پیدا نکنند. به علاوه نگهداری آنها روی چوب لباسی توصیه نمی شود.
شال و روسری، دستکش
برای شال و روسری یا دستکش، یک ساک یا کیسه پارچه ای جداگانه انتخاب کنید. سپس روسری یا شال ها را به شکل رول های تنگ بغلتانید و در آن جای دهید. دستکش های چرمی را نیز با اسپری چرم آغشته کنید. به علاوه ماده دفع آفت در کیسه یا ساک آن قرار داشته باشد.
نحوه صحیح نگهداری لباس های نیمه فصل
ما در بهار و پاییز لباس های نیمه فصل میپوشیم. یعنی لباس هایی که امکان استفاده آنها در فصول دیگر نیز وجود دارد. اینها ژاکت های سبک، کت های بارانی، بادگیر، سوییشرت و گرمکن، ژاکت کش باف پشمی و… هستند. کت های بارانی را باید روی چوب لباسی در کاورهای پارچه ای، درست مانند لباس های زمستانی نگهداری کنید. همچنین اگر پارچه کت دارای الیاف طبیعی است، آن را با آفت کش محافظت کنید. کاور پارچه ای از پوسیدگی پارچه کت یا بارانی جلوگیری می کند و مانع جمع شدن گرد و غبار بر روی آن می گردد.
همچنین میتوانید سویشرت ها و ژاکت های سبک و بافت های ظریف را بعد از اینکه با آفت کش همراه ساختید و برای اینکه چروک پیدا نکند، به شکل رول های فشرده درآورید و روی قفسه کمد در یک کیسه پارچه ای با اندازه مناسب تا کنید. همچنین بادگیرها را بشویید، خشک کنید و روی چوب لباسی آویزان کنید یا در کمد و در یک قفسه جداگانه قرار دهید. همینطور از کیسه های وکیوم می توان برای نگهداری کت های پاییزی و بهاری استفاده کنید.